SFbBox by casino froutakia

Oliver

I antikens Grekland var olivträden heliga och man fick varken hugga ner eller bränna dem.
Olivträdet är en av världens äldsta och mest odlade matoljekällor.

Det finns en mängd av olika oliver att välja mellan exempel stora och violetta grekiska som är rika på enkelomättade fettsyror. Utöver nyttigt fett så ger de svarta oliverna också kalk, kostfibrer och lite A-vitamin. De gröna innehåller mer A-vitamin och kalk än de svarta men i gengäld färre kostfibrer.

Gröna oliver innehåller nyttiga enkelomättade fettsyror. Fettsyrorna skyddar mot hjärt-kärlsjukdomar. Gröna oliver innehåller också antioxidanter som exempelvis E-vitamin som stärker immunförsvaret.

Både gröna och svarta oliver konserveras i olja, vatten och saltlag eller får ligga i salt i flera månader innan de kan ätas.

Man kan man servera dem på en mängd olika sätt! Som tilltugg på en fest, som en krydda i tex tomatsåsen eller i en klassisk grekisk sallad. Detta är bara några exempel. En sak är säker en god bra oliv kan man verkligen njuta av.